חדשות ומתכונים מיוחדים
פסח ויום העצמאות
עדי מ. קייטרינג בע״מ שירותי קייטרינג לגני ילדים ובתי ספר
אז אחרי שהתאוששנו מפסח ויום העצמאות – הגיע זמן החלב!
מאפים, מטבלים, פיצות, בלינצ׳סים, עוגות גבינה וסלטים שונים יעטרו את שולחן החג ויוסיפו לנו שומנים רוויים, כולסטרול ופחמימות ריקות. אנחנו בעדי קייטרינג נעדיף את הסיבים התזונתיים וכל מה שיעזור לשמור על תפריט מזין.
על כתפינו הפעם מספר טיפים להפוך את החג למזין, קליל וגם טעים:
- ירקות, רבותיי, ירקות!
- ירקות טריים יוסיפו לשולחן החג המון סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
- הקפידו לחתוך את הירקות בסמוך לאכילתם.
- גוונו בצבעים – סלט צבעוני יותר – בריא יותר וגם ימשוך יותר את עיני הילדים.
- תנו לילדים לתבל: הוספת לימון, שמן זית ותבלינים שונים יגרמו לילדים לחוש שותפים.
- הפחיתו ואף ותרו על שימוש במיונז, רטבים מוכנים וסלטים מוכנים – יעזור בהחלט לבריאות הילדים.
- סיבים תזונתיים – הטעם לחיים:
- מזונות עשירים בסיבים תזונתיים תורמים לתחושת השובע ויעזרו לילדיכם ולכם להפחית בכמויות.
- לחמים מדגנים מלאים כמו חיטה מלאה, שיפון, שיבולת שועל, כוסמין וכד׳.
- השתדלו לבחור מתכונים שאפשר לשלב בהם קמח מלא: פשטידות, עוגות ואפילו נסו להחליף חצי מכמות הקמח הלבן בקמח מלא במתכון הבלינצ׳ס שלכם (מצורף מתכון לנוחיותכם).
- ואיך אפשר בלי גבינות:
- במעדניות, בשוק וברשתות השיווק אנו נחשפים לגבינות המכילות 30 אחוזי שומן וישנן המכילות אף יותר.
- גבינות אלו מכילות כולסטרול רב ולעתים גם אחוזים גבוהים של שומן רווי – שלא מיטיבים עם מערכת כלי הדם והלב שלנו.
- על כן, העדיפו לרכוש גבינות רזות עם אחוזי שומן מופחתים (5% למשל) והתנסו במתכונים ללא חמאה או שמנת.
מצורף מתכון בצד השני של הדף.
פסח ויום העצמאות
עדי מ. קייטרינג בע״מ
שירותי קייטרינג לגני ילדים ובתי ספר
מלח ושאר תבלינים:
מלח ידוע לשמצה כתורם לעלייה בלחץ הדם. אם בחרתם לקנות פשטידה, ממרח או בבחירת הגבינה לעוגה – כדאי לבחור מופחתות או נטולות מלח – יסייע לילדיכם ולכם לשמור על אורח חיים בריא.שתפו את הילדים:
שתפו את הילדים בבחירות שעשיתם – מדוע אתם משתמשים דווקא בקמח ודגנים מלאים, מדוע אתם משתמשים בגבינות רזות, מדוע כדאי להשתמש בפחות סוכר ומלח – והם יחוו את החג מזווית אחרת ויהיו שותפים להכנות.
מתכון לבלינצ'ס עם קמח מלא וגבינה:
למלית:
- 2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן
- 1 כף סוכר ענבים
- 1 בננה
- מיץ מתפוז אחד
- חופן שקדים קצוצים
- תמצית וניל
לחביתיות:
- 2 ביצים
- 2 כוסות חלב
- 1.5 כוסות קמח מלא
- 0.5 כוס קמח רגיל
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
לחביתיות:
- טורפים את הביצים, מוסיפים באיטיות את הקמחים, החלב, המלח והשמן.
- מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
למלית:
- מערבבים את הגבינה עם הסוכר, מיץ התפוזים ותמצית הוניל.
- מוסיפים את השקדים הקצוצים והבננה.
הרכבת הבלינצ'ס:
- מחממים מעט מאוד שמן (קנולה) במחבת ויוצקים כל פעם כף אחת עד להזהבה.
- ממלאים את החביתה של הבלינצ'ס בכפית.
- מקפלים ומגלגלים.
- בתיאבון.
בברכת שבועות שמח!
עדי קייטרינג.
לשאלות, פניות ומידע נוסף, אנא פנו אלינו:
[email protected]
חג פורים
עדי מ. קייטרינג בע״מ
שירותי קייטרינג לגני ילדים ובתי ספר
חג פורים, חג פורים, חג גדול לילדים
חג פורים, אכן גדול לילדים – אזני המן, חטיפים וממתקים מקיפים אותנו מכל הכיוונים. משלוחי המנות בחג זה מהווים לנו אתגר בהתמדה עם אורח חיים בריא והאתגר לא כל-כך פשוט. אז מה עושים? הנה מספר טיפים:
כדאי לקנות אריזות אישיות וקטנות של ממתקים:
כאשר פותחים אריזה של ממתק או חטיף רוב הסיכויים שהתכולה תגמר ללא קשר לגודל המנה.העדיפו להכין את אזני ההמן בבית:
פעילות שהילדים בוודאי ייהנו ממנה. הפחיתו בכמות הסוכר, החליפו מחצית מהקמח בקמח מלא, החליפו את המרגרינה בשמן קנולה והחליפו את המילויים עתירי הסוכר בפרג מעשה ידכם, החליפו את השוקולד בטחינה עם שוקולד או טחינה עם סילאן.ניתן להחליף את אזני ההמן בעוגיות גרנולה מזינות.
לאירועי החג הקפידו להגיע כשאתם לא רעבים:
אחרי ארוחה קלה ומזינה הכוללת ירקות ודגנים מלאים.הגבילו את כמות הממתקים ליום:
הממתקים, כפי שידוע לנו, אהובים מאוד על הילדים. אם נשאיר אותם ללא השגחה – הם יכולים "לחיות" על ממתקים לאורך כל היום. הגבילו אותם לחטיף/ ממתק אחד ליום ורק לאחר ארוחה מזינה ומשביעה.
ט"ו בשבט
עדי מ. קייטרינג בע"מ
שירותי קייטרינג למוסדות ומפעלים
ט"ו בשבט, ראש השנה לאילנות, מסמל אצלנו בין היתר זמן של פריחה, צמיחה, הזמן בו הגשמים כבר אמורים להיות מאחורינו (למרות שהכל יכול לקרות) ואגוזים, שקדים ופירות יבשים ניכרים בכל מקום אליו אנו פונים. אך האם הממתק הטבעי הזה בריא לנו? לפניכם 10 נקודות שיעזרו לכם להחליט – בשבילכם ובשביל ילדיכם:
ט"ו בשבט עם הילדים:
שיפודי פירות:
פעילות נחמדה שתגרום לילדיכם להכיר סוגים שונים של פירות יבשים – ניתן אף לשלב פירות טריים שונים. קחו צימוקים, שזיפים מיובשים, משמשים מיובשים, דבלים, תמרים, קלמנטינה, תפוז, בננה, תותים או כל פרי יבש או טרי אחר שאתם אוהבים, חתכו אותם והשחילו אותם על שיפוד. גם סרבני הפירות הגדולים לא יעמדו אל מול השיפודים הצבעוניים היפים. כדי להעמיד את הפירות ניתן לקחת פומלה (שתהיה כבדה מספיק) ולהעמיד עליה את השיפודים. ניתן להכין גם סלט פירות מפירות טריים ויבשים גם יחד.פירות יבשים וערכים תזונתיים:
הפירות היבשים עשירים בסיבים תזונתיים שמסייעים בפעילות המעיים.מינרלים, ויטמינים ודברים טובים נוספים:
הפירות היבשים מכילים כמות רבה של ויטמינים ומינרלים החיוניים לגופנו, כך למשל: דובדבנים וחמוציות עשירים בנוגדי חמצון החיוניים לנו.קלוריות בפירות היבשים:
הם אמנם נראים קטנים ומצומקים, אך הם מרוכזים בקלוריות וסוכר, על כן יש לאכול במידה ועל מנת להרגיש תחושת שובע ממושכת ניתן להוסיף גם אגוזים או שקדים.צאו לטייל:
ט"ו בשבט, ראש השנה לאילנות – החג בו העצים מחדשים פריחתם ומציינים את הבשלת פירותיהם הוא זמן טוב להכיר לילדים את מגע האדמה וניחוחות העצים – לפני זה לא לשכוח לבדוק את תחזית מזג האוויר.אילו חטיפים וממתקים לקחת?
החליפו את הממתקים והחטיפים בפרי יבש – הילדים ילמדו להכיר את הממתקים הטובים שבטבע.אגוזים, שקדים ומה שביניהם:
אגוזים מספקים גם חלבונים, גם פחמימות ומגוון של ויטמינים ומינרלים. השקדים לדוגמה – עשירים בסידן.אגוזים, שקדים ושמנים צמחיים:
אגוזים ושקדים מכילים שומן בכמות רבה, ברובו שומן חד בלתי רווי שמסייע בהפחתת רמות הכולסטרול הרע בדם, בכל מקרה לא מומלץ להפריז בכמויות.אזהרה חשובה!
על פי הנחיות משרד הבריאות אסור לתת לילדים מתחת לגיל חמש שקדים ואגוזים (פיצוחים) מכל סוג שהוא מאחר שיכולים לגרום לחנק. הקפידו לחצות פירות יבשים ועגולים לאורכם והוציאו את הגרעינים מפירות שניתנים לפעוטות.
שאלות, פניות ומידע נוסף:
[email protected]
שיהיה לכולנו ט"ו בשבט שמח ופורח,
עדי קייטרינג.
ט"ו בשבט
10 טיפים קסומים, איך להפוך את האוכל לבריא (ועם המון חיוכים):
תנו כוח לירקות ופירות:
הם החברים הכי טובים של הגוף. מלאים בויטמינים, מינרלים וסיבים, הם יעזרו לכם לגדול חזק ובריא.ביי ביי קמח לבן, שלום קמח מלא:
הקמח המלא הוא כמו סופרמן, הוא נותן אנרגיה לשעות ארוכות ומלא בויטמינים.מים הם החיים:
שתו הרבה מים לאורך כל היום. הם יעזרו לכם להתרכז טוב יותר ולהרגיש רעננים.תנו לגוף לנוח:
שינה טובה חשובה כמו אוכל טוב. היא עוזרת לגוף להתחדש ולהיות מוכן לכל אתגר.תנו לגוף לנוע:
תרוצו, קפצו, שיחקו – תנו לגוף שלכם להתעמל. זה יעשה לכם טוב גם לגוף וגם לנפש.תנו לגוף לגוון:
אל תאכלו כל יום אותו דבר. נסו פירות וירקות שונים, דגנים מלאים וקטניות.ארוחת בוקר היא מלכה:
היא כמו דלק למכונית שלכם. היא נותנת לכם אנרגיה להתחיל את היום.ארוחות מסודרות:
אכלו ארוחות קבועות בשעות קבועות. זה יעזור לגוף שלכם לעבוד כמו שעון.בישול משפחתי:
בישלו יחד עם ההורים. זה כיף, לומדים דברים חדשים ונהנים מאוכל טעים ובריא.אל תוותרו:
גם אם לפעמים קשה, תמשיכו לנסות. עם קצת סבלנות תראו שאתם יכולים לשנות הרגלים ולהרגיש הרבה יותר טוב.
לשאלות, פניות ומידע נוסף, אנא פנו אלינו:
[email protected]
לבריאות,
עדי קייטרינג.
חג הפסח
עדי קייטרינג פועלת על פי עקרונות התזונה הנכונה, החינוכית, הבטיחותית, האיכותית והטעימה בכל תהליך הכנת המזון – מהזמנת חומר הגלם, דרך הגעתו לשערי המפעל עד להגעתו לצהרון של ילדכם. עדי קייטרינג מאחלת לכם חג חנוכה שמח, לא רווי בשמן ועם הרבה אור.
מספר טיפים מאתנו:
אפשר גם אחרת:
מביאים סופגניות או לביבות לאירוע בעבודה, בגן או בבית הספר? הכינו סופגניות או לביבות אפויות, נסו להשתמש בקמח מלא, מעט סוכר ומעט שמן.
הוסיפו מרכיבים מזינים ובריאים:
מומלץ להוסיף ירקות ללביבות כמו גזר, כרישה, קישוא או כל ירק אחר שאתם אוהבים ולאפות את הלביבות בעזרת מעט שמן.
הגיעו מוכנים:
לפני כל אירוע אליו הוזמנתם, אכלו משהו קטן לפני, אל תגיעו רעבים. במצבי רעב קשה לנו לשלוט על הדחף לאכול.
צמצמו במטוגנים וסוכרים:
העדיפו מזון מבושל, אפוי או מאודה על פני מטוגן ועתיר בסוכר בחג (ובכלל).
לשאלות, פניות ומידע נוסף, אנא פנו אלינו:
[email protected]
לביבות אפויות:
מצרכים לכ-25 יחידות:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- בצל גדול
- 3 שיני שום
- צרור פטרוזיליה
- 3 ביצים גדולות
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות קמח תופח
- 1 כף שמן קנולה
אופן ההכנה:
- קלפו את תפוחי האדמה וגרדו אותם דק.
- פזרו את המלח על תפוחי האדמה המגורדים, ערבבו היטב והניחו במקרר למשך כ-20 דקות כדי לשחרר את הנוזלים.
- סננו את הנוזלים וערבבו את שאר המצרכים עם תפוחי האדמה המגורדים. ערבבו היטב.
- חממו את התנור ל-190 מעלות.
- חלקו את העיסה לכ-25 חלקים שווים ועצבו אותם לכדי צורה של לביבה.
- הניחו את הלביבות על נייר אפייה בתוך תבנית.
- הכניסו לתנור החם ואפו כחצי שעה עד להזהבת הלביבות.
סופגניות אפויות:
מצרכים ל-12 סופגניות:
- 3.5 כוסות + כף שטוחה (500 גרם) קמח שמרים
- 50 גרם סוכר
- 1 כוס (240 מ"ל) מים מסוננים (חמימים)
- 1 ביצה גדולה
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 כפית תמצית וניל אמיתית
- 0.5 כפית מלח
מלית:
- ריבה שאוהבים, רצוי ללא תוספת סוכר
הגשה:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
הכנת הבצק והתפחתו:
בקערת מיקסר עם וו לישה, לשים את החומרים 1-5 כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ודביק.
העבירו את הבצק לקערה משומנת, שמנו את החלק החשוף של הבצק במעט תרסיס שמן כדי שלא יתייבש, כסו בניילון נצמד והתפיחו כשעה, עד שהבצק יכפיל את גודלו ההתחלתי.עיצוב הבצק:
חלקו את הבצק ל-12 חלקים שווים במשקל (70 גרם כל אחד) וגלגלו כל חלק לכדור.התפחה שניה:
הניחו את הסופגניות בשתי תבניות מרופדות בנייר אפייה, כסו במגבת לחה והתפיחו כשעה.חממו את התנור ל-180 מעלות.
הכניסו לתנור החם ואפו כ-15 דקות עד להזהבת הסופגניות.מילוי וקישוט:
לכל סופגניה מחדירים כ-1/2 כפית ריבה בעזרת מזריקן וזורים אבקת סוכר (לא יותר מדי).
בתאבון!
הגדה של פסח
הגדה של פסח
עדי קייטרינג מאלחים לכם ולמשפחתכם חג שמח!
עדי מ. קייטרינג בע"מ – שירותי קייטרינג לגני ילדים, בתי ספר וקייטנות